Satoshi Nakamoto & het Bitcoin protocol

Satoshi Nakamoto & het Bitcoin protocol

Bitcoin blokhoogte: 773586

Satoshi Nakamoto is de pseudonym van de onbekende ontwikkelaar of groep van ontwikkelaars van het Bitcoin protocol en het originele Bitcoin white paper gepubliceerd in 2008. Het is een document van 9 pagina’s geschreven door Satoshi Nakamoto in 2008. Hierin wordt uitgelegd wat het ontwerp, doel en uiteindelijke uitvoering van Bitcoin is.

Wie is Satoshi Nakamoto?

Echter blijft de ware identiteit Satoshi Nakamoto tot op de dag van vandaag onbekend. Waarschijnlijk is de naam een pseudonym voor een enkele persoon of een groep die Bitcoin samen hebben ontwikkeld. Uiteindelijk werd het in 2009 losgelaten in de wereld. Het enige wat bekend is over Satoshi Nakamoto is de directe en actieve bijdrage aan de ontwikkeling van Bitcoin tot 2011 waarna Nakamoto van de aardbodem verdween. Het is ongelofelijk dat iemand/groep die zo een impact heeft gemaakt door Bitcoin in de wijde wereld los te laten geen eigendom heeft geclaimd. Dit maakt het mysterieuze omtrent Bitcoin eigenlijk alleen maar mooier!

Bitcoin ontwikkelaar Satoshi Nakamoto een beeld van hem in ere.

Maar waarom is het beter dat Nakamoto’s identiteit geheim blijft? Omdat dit ervoor zorgt dat het oog van het publiek er geen zicht op heeft. Immers is er geen “eigenaar” van Bitcoin wat een potentiële sociale en economische vergelding en juridische actie dus onmogelijk maakt. Tegelijkertijd, zorgt dit ook voor anonimiteit en veiligheid. Verder zorgt anonimiteit voor de bescherming van het decentrale karakter van Bitcoin wat de meest waardevolle eigenschap is van het protocol.

De toekomst van Bitcoin is rooskleurig!

Echter zijn er nog veel haken en ogen omtrent de toekomst van Bitcoin. Veel “experts” geloven dat het potentieel heeft om een wereld reserve valuta te worden. Sommige denken dat zijn fluctuerende (volatiele) waarde te problematisch zijn. Alsmede, reguleringen door overheden kunnen effect hebben op de toekomst van Bitcoin. Uiteindelijk kan alleen tijd uitwijzen of Bitcoin een onderdeel gaat worden van onze financiële wereld of niet. Desalniettemin is de toekomst hoopvol en ontzettend spannend!

Verder uitleg over het Bitcoin protocol is via deze link te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*